Afgelopen vrijdag deelgenomen aan een leuke training van Circo, de Circular Design Class Consumer Goods. Hierin heb ik gekeken naar het waardeverlies in de kinderwagen keten, van grondstof tot einde gebruik. Door het toepassen van circulaire designstrategieën en businessmodellen ben ik op zoek gegaan naar kansen om het waarde verlies om te zetten in waarde creatie. En hiermee de eerste stappen te zetten naar een circulaire kinderwagen.

Ik ben overtuigd dat we in de toekomst onze kinderwagen gaan leasen, net als we nu doen met onze auto en (swap) fiets. Geen wiegje dat je na 6 maanden thuis moet opbergen, deze lever je dan gewoon weer in, zodat iemand anders deze kan gebruiken. Efficiënt omgaan met je producten en dus grondstoffen. Krijg je een 2e kind wissel je wagen om voor een duo wagen of als je 1e al wat ouder is, neem je een meerijd plankje voor achter je kinderwagen.

Om dit haalbaar te maken moeten er nog stappen gezet worden. Een kinderwagen moet (nog) beter repareerbaar worden. Er moeten een service netwerk per regio komen, voor onderhoud en reparatie (want dat is onvermijdelijk bij langer en intensiever gebruik van een product)

Posted 21 juni 2019