BOXO - Herbruikbare verzendverpakking

2021 tot heden, een project samen met Studio Different Matter

Projectdoel


Het ontwerpen en ontwikkelen van een circulaire, herbruikbare verzendverpakking, die 1000x hergebruikt kan worden.


Resultaat

..

Impact

De E-commerce markt is de afgelopen jaren stevig gegroeid. Alleen al in Nederland belanden jaarlijks meer dan 300 miljoen eenmalig gebruikte dozen en tassen op de afvalberg. 

Vaarwel single use verzendverpakkingen

Analyse fase

Tijdens een gezamenlijke brainstorm is er een journey map samengesteld. Een overzicht waarin elke stap die de verpakking doorloopt uitgelicht wordt. Er wordt still gestaan bij de handelingen en acties die daar plaatsvinden en wat die betekend voor de eisen van het product. Denk hierbij aan de inpakker, welke handeling voer hij uit? Wat is voor hem belangrijk? Wat gaat hij verpakken, Bij welke producten pakt hij boxo verpakking? Vervolgens gaat het product de lopende band op, de rol container in, de bestelbus in ect. Op deze manier krijgen we alle gebruikerswensen en kritische punten goed inzichtelijk voordat we aan de brainstorm beginnen. In de brainstorm zijn (deel)oplossingen voor de verschillende elementen uit de journey map bedacht.

Concept fase

Vanuit de eerste ideeën uit de analyse fase zijn 2 concepten ontwikkelen voor een herbruikbare verzendverpakking. En is een 1e mock-ups gemaakt in verschillende materialen om te bepalen welk materiaal passend is. Een materiaal dat 1000x mee kan gaan, voldoende bescherming bied, maar niet te mooi is waardoor de tassen niet retour gestuurd worden.

Realisatie fase

Op dit moment zitten we midden in de realisatie fase. Het concept ontwerp van de tassen wordt nu getest in praktijk. Daarnaast zijn we bezig om de tassen te produceren met recycled materiaal, vanuit een reststroom uit nederland.

Implementatie fase

......