Workshops

Wat is de circulaire economie en hoe maak je een product circulair? Laat je inspireren en leer welke circulaire ontwerpstrategieën en businessmodellen er bestaan.

Ontdek je kansen!

Op zoek naar een verdiepende workshop en wil je aan de slag met jouw eigen product?  Met CIRCO methodiek ontdek je nieuwe businesskansen, stap in een circulair designproces en ontwikkel een visie en stappenplan in een Track of Class.

Laat je inspireren!

In een heldere presentatie laat ik je zien wat circulaire economie is en hoe een circulaire aanpak toegevoegde waarde kan opleveren. Geïllustreerd met inspirerende cases van koplopers en hun toegepaste strategieën

De  CIRCO methode

Als CIRCO-trainer (hoe kan het ook anders) ben ik heel enthousiast over de methode die ze aanbieden om een eerste stap in het circulair ondernemen te zetten.

Met CIRCO-methodiek ontdek je nieuwe businesskansen, stap in een circulair designproces en ontwikkel een visie en stappenplan in een Track of Class. Een Track is een driedaags programma voor ondernemers, een Class duurt één dag en is bedoeld voor creatieve professionals.

Bekijk Track en Class agenda

Uitgevoerde Tracks en Classes

Aftermovie van een uitgevoerde CIRCO track

Bij SC Cambuur voor Vereniging Circulair Friesland

Laat je inspireren!

De term circulaire economie hoor je steeds vaker, maar wat is dat nu eigenlijk?
En waarom zou jouw bedrijf producten circulair gaan ontwerpen? En wat kun je veranderen? Hele terechte vragen vind ik en juist daarom bied ik deze inspiratiesessie aan. In een uurtje tijd krijg je inzicht in wat circulaire economie is. Welke ontwerpstrategieën, business- en verdienmodellen er zijn en hoe koplopers deze hebben toegepast.

Leuk voor een eerste kennismaking en ter inspiratie.
Ideaal voor tijdens afdelingsoverleg, op inspiration Friday, of op de heidag.

Aanbod komen:
• De kenmerken van circulaire economie
• Waarom de circulair economie belangrijk is.
• De verschillende circulaire ontwerpstrategieën.
• De verschillende circulaire business- en verdienmodellen.
• De verhalen van inspireerde koplopers kennen

Voor wie:
Producenten, bedrijven in de sector consumentengoederen. (o.a. elektronica, meubels, interieuraccessoires, speelgoed, tuinproducten en verpakkingen). Die meer willen weten over circulair ontwerpen en de kansen die de circulaire economie biedt.

Waar:
Gewoon bij jou op kantoor of elke andere gewenste locatie.

Investering:
• 1 uur van je tijd
• kosten 150,- euro per sessie

Wil jij je werknemers of collega’s inspireren en laten kennismaken met de circulaire economie, neem dan contact om een afspraak te maken.

 

Wil je als ontwerper direct hands-on aan de slag. Met je eigen product oefenen, hoe je circulaire producten of diensten kan realiseren. Dan raad ik aan deel te nemen aan een CIRCO design Class.

Jorien Nijmeijer - consultant in circulair ontwerp

06 439 909 85 / jorien@letsgocircular.nl

Let's contact

Laten we samenwerken aan een mooie circulaire toekomst. Bel of stuur een bericht om je project of vragen te bespreken.

    Naam (verplicht)

    Email (verplicht)

    Bericht

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]